top of page

Milyen vitaminokra van szükség minden életkorban?

Az egészségügy hatalmas téma, amelyben annyi változó van, hogy nehéz egyetlen áttekintésben lefedni és megszilárdítani.


Amikor a megfelelő táplálkozásról és az ehhez kapcsolódó jó egészségről van szó, az első dolog, ami előtérbe kerül, az a vitaminok és ásványi anyagok mennyisége, amelyet az ember naponta bevesz.


Nagyon fontosak számos életfolyamat szempontjából. A változatos napi menü és az étrend-kiegészítők bevitele biztosítja az ember jó egészségét az élet különböző szakaszaiban.


Íme az életkorodnak megfelelő vitaminok :


Vitaminok 20 és 30 éves kor között


Ez a dinamikus élet korszaka. Főleg a fiatal hölgy számára, aki a sportolás, a munka és a szórakozás mellett élete legfontosabb pillanatára, az anyaságra is készül . Elegendő mennyiségű A- és D-vitaminra van szükség, és a cink is fontos.


A reproduktív egészség megőrzése érdekében oda kell figyelni a folsavra, a vasra, és a vitaminok fontosak E. A jó immunrendszert a B-vitaminok, különösen a B6 és B12 tartják fenn. A magas összhangot a C-vitamin biztosítja.


Vitaminok 30 és 40 éves kor között


Ez egy olyan életszakasz, amely még a fiatal korhoz tartozik, ezért továbbra is nagy értékrendben van szükségünk energiára. Minden lehetséges betegséget meg kell előzni. Az A- és E-vitamin 30 éves kor után hozzájárul a ragyogó bőrrel elért fiatalos ragyogáshoz.


A B-vitamin, a magnézium és a C-vitamin gondoskodik az egészséges idegrendszerről és az erős immunitásról. A napi terhelés ebben a korban a legnehezebb, ezért a vas, a cink és az A-vitamin nagyon szükségesek a szervezet számára.


A foszfort és a kalciumot is szem előtt kell tartani, mert a csontrendszernek már több támogatásra van szüksége.


Vitaminok 40 éves kor után


Ebben a korban az ápolás célja a fiatalság hosszabb idejű megőrzése , a test összes sérülékeny területének védelme.


A csontápolás az első . A D-vitamin szükségletet természetesen, napfényből és szükség esetén kiegészítőkkel is biztosítani kell.


Ha izomgörcsök , szorongás vagy megmagyarázhatatlan idegesség lép fel, fontolóra kell venni a magnéziumot, amelynek hiánya a leggyakoribb oka ezeknek az állapotoknak.


A szívápolás általában új igény ebben az életkorban, ezért meg kell fontolni, hogyan lehet elegendő folsavat és B12-vitamint biztosítani a szervezetnek. Az A-, C-, D- és E-vitaminnak is elegendő adagban kell lennie ahhoz, hogy antioxidáns szerepet töltsön be.


Vitaminok 50 éves kor után


Ez a nagy változások időszaka a nők számára. Menopauzaba lépnek , és ez egy új állapot a szervezet számára. A kalciumot, a B12- és E-vitamint ellenőrizni kell, és kiegészítőként kell bevenni, más alapvető vitaminok és ásványi anyagok hiányoznak. A táplálékkiegészítők szedése az egészségügy szerves részévé válik ebben az időskorhoz vezető átmeneti időszakban . A vitaminok ebben a korban segítenek lelassítani az öregedési folyamatot.

bottom of page